Sajtkészítés- krémsajt

2014.02.20 09:07

A tejből, ami a boci fogyasztásán felül megmarad nekünk, sajtot készítettem. Ez még csak olyan kísérletezgetés:) A krémsajt nagyon érdekes, alacsony hőfokon kell a kultúrát és az oltót is hozzáadni. Ilyet se csináltam még: fejés után hűtenem kellett a tejet, hogy hozzá adhassam a kultúrát. Talán leghamarabb ez a sajt készül el, de így is 2 nap, mire fogyasztható lesz:(  Nekem az tetszik benne, hogy 12 óránként kell hozzányúlni, akkor is csak 5-10 percet igényel. A parenyica után kész felüdülés volt, mivel azzal egy egész délelőttöt elszórakoztam és még csak közel se lett kész :) Ha a finom, friss tejhez hozzákevertúk a kultúrát, majd kis idő után az oltót, 12 órán át hagyjuk alvadni. Felszeljük, majd 12 órán át hagyjuk ülepedni. Ezt követően 12-12 órán át csöpögtetjük, közben egyszer kell csak megfordítani. Ha kicsöpögött, akkor jöhet a botmixer, míg krémes nem lesz:) És bárhogy fűszerezhető! Nagyon finom.... azt hiszem ez a legjobban variálható sajt. Már alig várom, hogy a bazsalikom elég nagy legyen és a sajtot ízesíthessem vele! (És egy kis adag koktél paradicsom is jól passzolna hozzá....) 

—————

Vissza


Készíts ingyenes honlapot Webnode