Lassan 2 éve, hogy elkezdtünk nyuszikkal fogllkozni. Akkor én leginkább semmilyen húst nem ettem:) Levi fiam viszont oda volt a rántott husiért, éjjel-nappal azt evett volna! Egyik este később értünk haza és nem volt kéznél csirke hús, Tamás viszont megígérte Levinek, hogy lesz rántott husi.... nyusziból. Persze ezt nem reklámoztuk akkor a gyerek előtt. Ízlett Neki, nagyon is:) Aztán szépen lassan átszoktun a nyúl húsra, és már én is eszek némi húst. Utána néztem, miért is egészséges. Azt tudom, hogy mit eszik és azt is, hogy a takarmány honnét származik, hiszen azt is mi termeljük meg. Így tuti nem kap olyat, amit nem szeretnénk. Viszont a husa nem egy elerjedt enni való Magyarországon. Biztos azért, mert olyan kis cuki szőrös még kicsi korában:)
Mindenhol azt írják, hogy sok benne a B vitamin, sokkal egészségesebb és könnyebben emészthető, mint bármelyik másik husi. Várandósan még jobban érdekelt, hogy mit eszek. Akkor olvastam, hogy kismamáknak és gyerekeknek kifejezetten ajánlott, hiszen magas a vas tartalma is! Fehérjében gazdag, viszont koleszterin tartalma alacsony, diétázóknak is ajánlják emiatt. Meglepő, hogy régebben olyan sokan tartottak nyulakat, a nyúl fogyasztás Magayrországon mégis nagyon alacsony. Kb 100-ad részét esszük mint más európai országokban (mi egy ideje már kivételt képezünk ez alól:)). Gondolom ez azért van így, mert boltokban nagyon ritkán lehet nyuszi husira lelni, és akkor is arany áron. Fórumokon egyre többször találkozok olyanokkal, akik szívesen ennének, tartanának nyulat, viszont a magas takarmány, táp árak sajnos nem kedveznek nekik:( Reméljük egyre többen jönnek rá, hogy milyen finom is a nyúl, és talán a boltokban is egyre többször találkozunk majd vele!
Egy kis ízelítő a tegnapi ebédből:) Sajnos készen már nem tudtam lefotózni.....
—————