A házi vekni receptje következik kicsit kezdő módon:) Ezer receptet olvastam már a kenyér sütésről, mégis olyan 'gondolom formán' álltam neki. Azóta többször megsütöttem így és jó lett! Futtattam egy harmad kocka élesztőt egy deci tejjel és egy deci vízzel, kis cukrot, sót és lisztet tettem hozzá. Úgy tíz percig állni hagytam. Egy tálba tettem kb fél kg lisztet, löttyintettem bele egy kis olíva olajat, szeltem bele pár szem olívát, mandulát. Bele kevertem a kovászt, megsóztam és annyi vizet engedtem még hozzá hogy egy ragacsos masszát kapjak. Valahol olvastam, hogy 'ott kell felejteni' kelni. Na ez ment a legjobban! Úgy ott felejtettem, hogy teljesen ki is ment a fejemből:) Aztán 1-2 óra múlva tettem hozzá még annyi lisztet, hogy gyúrható legyen, de még 'laza' maradjon a tészta. Három bucit formáztam, kicsit megvizeztem és magas hőfokon kezdtem sütni. 10 perc után levettem 140 fokra, majd ìgy sütöttem még 15-20 percig. Újra megvizeztem kicsit és már kész is!
—————