Cikkek archívuma
2014.09.22 16:44
Sajnos Dolly nem szeretett volna több bocit (nem sikerült a berakatás), így kénytelenek voltunk megválni tőle:( Nagyon sajnáltuk, mert Ő volt az első. Nagyon kedves "kis" tehén, szeretett hízelegni:) Bár néha hagyott rajtam egy-két zöld foltot.... de azért nagyon szerettük.
Helyét Kormi veszi át,...
—————
2014.08.09 15:24
A vajat próbáltam már korábban is, de nagyon macerásnak találtam. Most újra nekifutottam, nem maradt el a siker! Egyszerűsítettem a képleten, finom, frissen még képlékeny vajat kaptam. Nem bírtam ki, kicsit fokoztam az íz-élményt következő alkalommal. Bazsalikumot és egy kevés sót tettem...
—————
2014.05.16 11:26
Kicsit utána olvastam a szakirodalomban, ott is tesznek említést a házi joghurtról:) Megtaláltam a hiányzó infókat és készítettem is egy kisebb adag joghurtot az előző adag kultúrával készültből! Jó lett, egészen meglepő, de működik!!!!
Szóval ha valaki kedvet kap, és szívesen készítene...
—————
2014.04.24 13:56
Ugyan a mindennapokban elég macera lehet úgy készíteni egy joghurtot, ahogy mi, friss tejből a fejéstől kezdve az ízesítésig, de egy ismerőstől hallottam egy rövidebb, jó receptet. Ehhez viszont alap egy jó minőségű, élőflórás joghurt és némi friss tej. A joghurtot bele kell keverni a tejbe,...
—————
2014.04.12 08:03
Az elmúlt néhány hétben gőzerővel kertészkedtünk. Terveink között van elsősorban az, hogy egy-egy családot ki tudjunk szolgálni jó minőségű, saját termesztésű zöldséggel és saját tejtermékekkel. A saláta amit decemberben vetettünk már egyre szebb, a hagyma is lassan szedhető! Reggel megnéztem a...
—————
2014.03.23 09:32
A sajtkrém receptjén kicsit változtattam, hogy finomabb, krémesebb legyen. Sikerült is, ma reggel már ezt ettük margarin és bolti sajtkrémek helyett. Nagyon jó lett! Metélő hagymával ízesítettem :)
—————
2014.03.10 16:26
A legnépszerűbb közösségi oldalon egy kis játékot hirdettünk! A joghurt ízesítésére szeretnénk minél több ötletet begyűjteni. Nyitottak vagyunk őrült verziók kipróbálására is!
https://www.facebook.com/nyitott.porta/posts/305269999628140
Ötletelni itt is lehet;) A résztvevők között természetesen...
—————
2014.03.07 10:20
A minap végre megkaptuk az engedélyeket. Megérkeztek a kecskék véreredményei is, amik tökéletesek lettek! Mostantól értékesíthetjük termékeinket, tehén- és kecske tejünket, a joghurtot, sajtot és a későbbiekben lekvárokat, szörpöket is. Nagyon örülök, hogy ezen is túl vagyunk,úgy érzem ez egy...
—————
2014.02.20 09:07
A tejből, ami a boci fogyasztásán felül megmarad nekünk, sajtot készítettem. Ez még csak olyan kísérletezgetés:) A krémsajt nagyon érdekes, alacsony hőfokon kell a kultúrát és az oltót is hozzáadni. Ilyet se csináltam még: fejés után hűtenem kellett a tejet, hogy hozzá adhassam a kultúrát. Talán...
—————
2014.02.20 09:04
Sajnálatos esemény történt kis állatkáinkkal. Hétfő délután valami állat elragadta a legkisebbik barikánkat. A tetemét másnap a kutyák találták meg és hozták a kapuhoz, szépen letették. Úgy nézett ki mintha aludna, de sajnos elpusztult. Gyászoló anyukája egész nap és egész éjjel siratta... :(((
—————